Belarus: Rus nükleer silahlarını kullanmaktan çekinmeyiz

Belarus: Rus nükleer silahlarını kullanmaktan çekinmeyiz

Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko, ülkelerine karşı herhangi bir saldırganlık durumunda Rusya'nın konuşlandıracağı nükleer silahların kullanımından çekinmeyeceklerini açıkladı.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya'nın ülkelerine konuşlandıracağı nükleer silahlar hakkında açıklama yaptı.

Belta haber ajansının haberine göre, Lukaşenko, salı günü "Belarus'ta konuşlandırılacak Rus taktik nükleer silahların olası saldırganlara karşı caydırıcılık işlevi göreceğine ve gerektiği takdirde nükleer silahların kullanılabileceğine" işaret etti.

Lukaşenko, Belarus'a karşı bir saldırganlık durumu olması halinde nükleer silah kullanımından çekinmeyeceklerini vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin özel depolama tesislerinin hazır hale getirilmesinin ardından 7-8 Temmuz'da Belarus'ta taktik nükleer silahların konuşlandırılmasına başlayacağını söylemişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.