Belçika'da her 4 mülteciden biri polis şiddeti görüyor

Belçika'da her 4 mülteciden biri polis şiddeti görüyor

Dünya Doktorları Derneği'nin yaptığı araştırmaya göre Belçika’da her 4 mülteciden biri polis şiddetine maruz kalıyor.

Dünya Doktorları Derneği'nin (DDD) hazırladığı rapora göre, polis şiddetinin en yoğun şekilde hissedildiği yer Avrupa Birliği’nin kalbi Brüksel’de bulunan Maximilien Parkı. Bu meydanda 700 ila 800 mültecinin yaşadığı biliniyor.

Hem psikolojik hem fiziki şiddet

DDD örgütünün müdürü Pierre Verbeeren, polislerin mültecilere psikolojik ve fiziki şiddet uyguladığını söyledi. Kendilerine gelen şikayetlerde polislerin mültecileri tekmelediği, copla dövdüğü, telefonlarını kırdığını hatta paralarını çaldığı iddia ediliyor.

Geçtiğimiz haftalarda bir polisin Brüksel’e 30 kilometre mesafedeki Termonde kentinde Eritreli bir mültecinin bin euro parasını çaldığı öne sürülmüştü.

Ayrıca Belçika polisinin üst aramasını gerekçe göstererek insani değerlere aykırı şekilde mültecileri çıplak hale gelene kadar soyduğu belirtiliyor.

Polisten kaçarken mülteci ailenin 2 yaşındaki kızı vuruldu

Geçtiğimiz mayıs ayında Merve isimli 2 yaşındaki bir çocuk ailesiyle birlikte polisten kaçarken kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Iraklı aile polisten kaçarken kızlarının polisin ateş etmesi sonucu hayatını kaybettiğini iddia ediyor. Belçika Savcılığı ilk etapta bu iddiayı reddetti. Ancak daha sonra aileyi kovalayan polisleri de devam eden soruşturmaya dahil ettiğini bildirdi.

Brüksel savcılığı polis şiddetine ilişkin davaların sayısının yükseldiğini fakat tanık bulunamadığı için davaların çoğunun düştüğünü açıkladı.

İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Theo Francken’in, artan polis şiddetine karşı önlem almaması hem partisinin bulunduğu iktidar koalisyonunda hem muhalefette büyük tepkilere yol açıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.