Belçika'da göçmen karşıtları polisle çatıştı

Belçika'da göçmen karşıtları polisle çatıştı

Fas'ın Marakeş kentinde imzalanan Birleşmiş Milletler Mülteci Paktı'nı protesto etmek isteyen aşırı sağcılar Belçika'nın başkenti Brüksel'de polisle çatıştı.

Aşırı sağcıların Belçika'nın Başkenti Brüksel'de, Fas'ın Marakeş kentinde geçen hafta imzalanan Birleşmiş Milletler (BM) Mülteci Paktı'nı protesto etmek amacıyla gerçekleştirdiği gösteri, olaylı sona erdi.

Belçika'da Başbakan Charles Michel'in imza attığı BM Mülteci Paktı, ülkedeki sağ ve aşırı sağcı kesimin tepkisine neden oldu. Koalisyon ortağı sağcı Yeni Flaman İttifakı Partisi hükümetten çekilme kararı aldı.

Aşırı sağcı Flaman Çıkarı Partisi öncülüğünde göç anlaşmasını protesto kararı alındı. Hükümet tarafından yasaklanan gösteri, mahkeme kararıyla gerçekleştirildi.

Aşırı sağcı gruplar, Pazar günü öğle saatlerinde Brüksel'in merkezindeki Schuman Meydanı'nda bir araya geldi. Gösteriye bir grup Sarı Yelekli de destek verdi. Basın mensuplarına saldıran aşırı sağcılar, polisle çatıştı. Polis, protestoculara tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Göçmenlik karşıtı tepki: Ülkemizde cihada yer yok

Yaklaşık 5 bin 500 kişiden oluşan göstericiler, "Solcu lağım fareleri", "Paspaslarınızı toplayın", "Önce kendi halkımız", "Bizim ülkemizde cihada yer yok" sloganları attı. Yapılan konuşmalarda, Avrupa'daki terör saldırılarının mülteciler ve göçle ilgili olduğu öne sürüldü.

Saat 14:00'de polisin uyarısı üzerine protesto gösterisi olaysız sona erdi. Ancak bir süre sonra, aralarında siyah giysili 200 kişilik bir grubun da olduğu aşırı sağcılar, yeniden toplanmaya başladı. Aşırı sağcılar, polisin " dağılın" uyarısına taş, şişe ellerine geçirdikleri cisimleri atarak karşılık verdi. Polisle göstericiler arasındaki çatışmada, AB Komisyonu binasının camları kırıldı.

Polis, göstericilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Olaylarda bir çok kişinin yaralandığı ve gözaltılar bulunduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.