Belçika Başbakanı 'Göçmen Paktı krizi' sonrası istifa etti

Belçika Başbakanı 'Göçmen Paktı krizi' sonrası istifa etti

Belçika'da Birleşmiş Milletler (BM) Göçmen Paktı üzerindeki anlaşmazlıklar sebebiyle derinleşen hükümet krizi, ülkenin başbakanı Michel'in istifasıyla sonuçlandı.

Belçika'da Birleşmiş Milletler (BM) Göçmen Paktı üzerindeki anlaşmazlıklar sebebiyle derinleşen hükümet krizi, ülkenin başbakanı Charles Michel'in istifasıyla sonuçlandı.

Kurduğu azınlık hükümeti için parlamentodaki ikna çağrılarında başarısız olduğunu belirten Başbakan Charles Michel istifa kararı aldığını ve bu niyetini derhal krala sunacağını duyurdu.

Michel'in istifası ülkede erken seçim olasılığını gündeme getirdi.

BM Göçmen Paktı hükümetin sonunu getirdi

Kriz, BM Göçmen Paktı'nın imzalanmasına karşı çıkan 4 partili koalisyon hükümetinin büyük ortağı Yeni Flaman İttifakı'nın (N-VA) geçtiğimiz günlerde hükümetten çekileceğini duyurması üzerine başladı.

Bunun üzerine Başbakan Michel liberal ve muhafazakar partilerin desteğiyle kurduğu azınlık hükümeti ile yola devam edeceğini bildirdi. Ancak önümüzdeki hafta yapılacak olan güven oylamasında sosyalistlerin ve yeşillerin azınlık hükümetini desteklemeyeceklerini açıklamaları hükümetin sonunu getirdi.

Önümüzdeki yıl mayıs ayında Avrupa Parlamentosu seçimleriyle birlikte yapılması planlanan federal ve bölgesel seçim takviminin öne çekilme ihtimali gündeme geldi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.