Belçika'dan askeri alanları gösteren Google'a dava

Belçika'dan askeri alanları gösteren Google'a dava

Belçika Savunma Bakanlığı, Google firmasına harita uygulamalarındaki hava üstlerinin ve nükleer santrallerinin buzlanmadığı gerekçesiyle dava açmaya hazırlanıldığını duyurdu.

Belçika Savunma Bakanlığı Amerikan teknoloji devi Alphabet'e bağlı Google firmasına dava açmaya hazırlanıyor. Belçika'dan yapılan açıklamada, ısrarla istemelerine rağmen Google'ın harita uygulamalarındaki uydu fotoğraflarında hava üstlerinin ve nükleer santrallerini buzlamadığı belirtildi.

Belçika Savunma Bakanlığı sözcüsü, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermezken "Savunma Bakanlığı Google'ı dava edecek" dedi.

Amerikalı firmanın Belçika sözcüsü Michiel Sallaets, dava edilecekleri haberinin ardından "Belçika Savunma Bakanlığının dava etme kararı utanç verici bir durum. Onlarla iki yılı aşkın süredir bu konuda yakın bir şekilde çalışıyoruz. Haritalarımızda istenilen yerlerdeki değişiklikleri yapıyoruz." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.