Belçika ve İspanya arasında 'mektup' krizi

Belçika ve İspanya arasında 'mektup' krizi

Belçika'nın Flaman bölgesi Meclis Başkanının, İspanya'da cezaevinde bulunan bağımsızlık yanlısı Forcadell'e yazdığı mektup iki ülke arasında krize yol açtı.

Belçika'nın Flaman Bölgesi Meclis Başkanı Jan Peter Peumans'ın, İspanya'da cezaevinde bulunan bağımsızlık yanlısı eski Katalan Parlamentosu Başkanı Carme Forcadell'e gönderdiği mektup krize neden oldu. Mektubu 'hakaret' olarak niteleyen İspanyol tarafı, başkent Madrid'deki Flaman yetkilinin diplomatik statüsünü iptal etti.

Bağımsızlık yanlısı Katalanlara verdikleri destekle bilinen Yeni Flaman İttifakı Partisi üyesi ve Flaman Bölgesi Meclis Başkanı Jan Peter Peumans, tutuklu bulunan eski Katalan Parlamentosu Başkanı Carme Forcadell'e geçen eylül ayında bir mektup gönderdi. Ancak mektupta kullanılan 'İspanyol polisinin aşırı şiddet kullandığı ve ülkedeki cezaevlerinin modern şartları karşılamadığı' ifadeleri kriz çıkardı. Mektubu 'hakaret' olarak niteleyen Madrid yönetimi, Flaman temsilcinin diplomatik statüsünü kaldırdı.

Belçika Başbakanı: Belçika ile İspanya arasında sorun yok

Çarşamba günü Avrupa Birliği liderler zirvesine katılan Belçika Başbakanı Charles Michel, "İspanya ile Belçika arasında herhangi diplomatik kriz yaşanmadığını" belirterek, "Anlaşmazlıkları gidermek İspanya ve Flaman bölgesinin sorumluluğu altında." dedi.

Başbakan Michel Belçika'daki bağımsız bölgelere işaret ederek Flaman yetkililerin kendi sorunlarını uluslararası alanda çözebilmesi gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.