Belgrad Ormanı'nda Kaşıkçı'nın cesedi aranıyor

Belgrad Ormanı'nda Kaşıkçı'nın cesedi aranıyor

Türk polisinin, Suudi konsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedini Belgrad Ormanı ve Yalova'da aradığı öne sürüldü.

Türk polisinin, Suudi konsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedini bulmak için Belgrad Ormanı ve Yalova'yı incelediği öne sürüldü.

Suudi Arabistan Başsavcısı, Kaşıkçı'nın konsoloslukta yaşanan bir "arbedede hayatını kaybettiğini" açıklamıştı. Kaşıkçı'nın öldüğünü 20 Ekim'in ilk saatlerinde doğrulayan Suudi Arabistanlı yetkililer, olayla ilgili 18 Suudi vatandaşının gözaltına alındığını duyurmuştu. Olay nedeniyle üst düzey beş Suudi yetkili de görevden alınmıştı. Suudi yetkililer, muhalif gazetecinin cesedinin nerede olduğu konusunda ise bilgi vermemişti.

Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, "cesede ne olduğunu çok geçmeden bulacaklarını" söyledi. İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan yetkili, Kaşıkçı'nın DNA örneklerinin Türkiye'den temin edildiğini ve şu an için bu konuda Suudi Arabistan'dan talepte bulunulmasına gerek olmadığını belirtti.

Yetkilinin verdiği ifadeye göre, Türk polisi, Kaşıkçı'nın cesedinin saklanmış olabileceğini düşündükleri Belgrad Ormanı ve Yalova'da incelemelerini sürdürüyor. Yetkili soruşturma kapsamında Belgrad Ormanı'ndaki güvenlik kamerası görüntülerinin yanı sıra 2 Ekim günü Suudi başkonsolosluğuna giriş çıkış yapan tüm araçların trafik kayıtlarının da incelendiğini ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.