Kaşıkçı cinayetinin faturası Prens Selman'ın danışmanına kesildi

Kaşıkçı cinayetinin faturası Prens Selman'ın danışmanına kesildi

Suudi Başsavcılığının gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldüğünü açıklamasının ardından Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Assiri'nin görevden alındığı bildirildi.

Suudi Arabistan'da yayınlanan kraliyet kararnamesi ile Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı ve Prens Selman'ın üst düzey danışmanı olan Ahmed Assiri'nin görevden alındığı duyuruldu.

Bununla birlikte Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkanlığının yeniden yapılandırılması için bakanlık komitesi kurulması kararlaştırıldı. Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkanlığının yeniden yapılandırılması için kurulacak bakanlık komitesinin başında Prens Muhammed bin Selman olacak.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz el Suud, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul'daki başkonsolosluk binasında öldürülmesi olayı üzerine aralarında Assiri'nin de bulunduğu üst düzey 5 kişiyi görevden almıştı.

Ahmed Assiri kimdir?

Suudi Arabistan'ın Asir kentinde 1959 yılında dünyaya gelen Ahmed Asiri, Fransa'da bir askeri uzmanlık okulundan mezun olduktan sonra Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetlerine bağlı askeri okuldan yüksek lisans diplomasını aldı.

Prens Halid bin Sultan ofisinde müdür olarak görev yapan Tümgeneral Asiri, 2014 yılında Suudi Arabistan Savunma Bakanı Askeri Danışmanı oldu ve 2015 yılında da Yemen'de Husilere karşı Yemen hükümetini desteklemek amacıyla Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan Arap koalisyonunun sözcülüğüne atandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.