NYT: Kaşıkçı'nın ölümünden Suudi veliahtın danışmanı sorumlu tutulacak

NYT: Kaşıkçı'nın ölümünden Suudi veliahtın danışmanı sorumlu tutulacak

New York Times gazetesi, Suudi Arabistan yönetiminin, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın üst düzey danışmanını sorumlu tutacağını öne sürdü.

Amerikan New York Times gazetesi, Suudi Arabistan yönetiminin, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a yakın üst düzey bir istihbarat yetkilisini sorumlu tutmaya hazırlandığını iddia etti. Gazeteye göre bu kişi, aynı zamanda Veliaht Prens'in üst düzey danışmanı da olan General Ahmed el Assiri.

New York Times haberini, adlarını açıklamadığı üç kaynağa dayandırdı. Gazete, bu kaynakların Suudi Arabistan'ın gündemdeki planlarından haberdar olduklarını yazdı.

"Sorgulama talimatı aldı, öldürme talimatı sandı"

Habere göre, Suudi Arabistan yetkililerinin, General Ahmed el Assiri'nin, Veliaht Prens'ten Kaşıkçı'nın ülkesinde sorgulanması yolunda talimat aldığını ancak bu talimatı yanlış anladığını ya da yetkisini aşarak Kaşıkçı'yı öldürdüğünü söylemeleri bekleniyor.

Arapça'nın yanı sıra akıcı bir şekilde İngilizce ve Fransızca da konuşan Ahmed el Assiri, geçmişte Yemen'de Suudi Arabistan liderliğinde koalisyon güçlerinin sözcülüğünü de yapmıştı.

Mevcut istihbarat görevine geçen yıl atanan Ahmed el Assiri, New York Times'ın iddialarıyla ilgili sorularını yanıtlamadı.

"İşe yarar bir iddia"

New York Times ise Ahmed el Assiri'nin suçlanmasının makul bir açıklama olarak görülebileceği ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a yönelik suçlamaların başka bir kişiye yönelmesini sağlayabileceği yorumunda bulundu.

Gazete, Amerikan istihbarat servislerinin ise giderek artan bir oranda, Kaşıkçı'nın kaybolmasının ardında Muhammed bin Selman'ın olduğundan emin olduklarını yazdı.

New York Times'a göre bununla birlikte, Ahmed el Assiri'nin adı Beyaz Saray'a yakın kişilere verildi ve aynı kişiler de son gelişmeler hakkında bilgilendirildi.

Cemal Kaşıkçı, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdiği 2 Ekim'den bu yana kayıp. Türk yetkililer, Kaşıkçı'nın başkonsoloslukta "sorgulandığını, işkence gördüğünü ve öldürüldüğünü" iddia ederken Suudi Arabistan ise bu iddiaları yalanlıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.