Pompeo Kaşıkçı olayıyla ilgili kanıt görmedi

Pompeo Kaşıkçı olayıyla ilgili kanıt görmedi

ABD Başkanı Trump, Dışişleri Bakanı Pompeo'nun gazeteci Kaşıkçı olayıyla ilgili Suudi konsolosluğunda çekilmiş herhangi bir video ya da deşifre kaydı görmediğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması hakkında Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Türkiye'deki Suudi konsolosluğunda çekilmiş herhangi bir video kaydı ya da deşifresini görmediğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo da perşembe günü yaptığı açıklamalarda iddiaları reddetmişti.

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da cuma günü Ankara'nın Kaşıkçı ile ilgili herhangi bir kayıt paylaşmadığını duyurdu.

"Yaptırım kararı almak için erken"

ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan'a karşı uygulanması gündemde olan yaptırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Yaptırımların ihtimaller dahilinde olduğunu söyleyen Trump, herhangi bir karar almak için çok erken olduğunu belirterek pazartesi gününe kadar daha çok bilginin su yüzüne çıkabileceğini ifade etti.

ABD Başkanı, Suudi gazetecinin kaybolması hakkında ülkesinin tavrını belirlemek için ABD Kongresi ile ortak hareket edeceğini de vurguladı.

FED: Yaptırımlar petrol piyasasını etkiler

Amerikan merkez bankası (FED) yetkilileri de Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasını yakından takip ediyor. FED Atlanta Başkanı Raphael Bostic cuma günü yaptığı açıklamada Suudi Arabistan'a uygulanacak olası yaptırımların petrol piyasasına doğrudan etkilerinin olacağını söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.