Pompeo: Suudilere biraz daha zaman tanıyalım

Pompeo: Suudilere biraz daha zaman tanıyalım

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yaptığı açıklamada 'Suudilere soruşturmanın tamamlanması için birkaç gün daha verilmesi gerektiğini' belirtti.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğu’na gittikten sonra kendisinden haber alınamayan Cemal Kaşıkçı konusunda Türkiye ve Suudi Arabistan'da temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Başkan Trump’a rapor vermesinin ardından Beyaz Saray’da açıklama yaptı. Pompeo “Başkan’a Suudiler'e soruşturmanın tamamlanması için birkaç gün daha vermesini söyledim” dedi.

Mike Pompeo, Suudi Arabistan temaslarında Riyad’a Kaşıkçı konusunu ciddiye aldıklarının mesajını verdiğini, Suudi Arabistan’ın da bu konuyu ciddiyetle araştırdığına ilişkin güvence verdiğini söyledi.

Pompeo’ya Suudi Arabistan’a yaptıkları soruşturma konusunda neden güven duyulması gerektiği soruldu. Dışişleri Bakanı Suudilerin kendisine Cemal Kaşıkçı konusunda kapsamlı ve şeffaf şekilde soruşturma yapılacağı taahhüdünde bulunduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Pompeo, Suudi Arabistan ve Amerika arasındaki stratejik ilişkilere dikkat çekti ve adım atmadan önce bu ilişkilerin gözetilmesi gerektiği mesajını verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.