Pompeo Prensi uyardı: Kral olamayabilirsin

Pompeo Prensi uyardı: Kral olamayabilirsin

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun, Suudi veliaht Prens Selman'a Kaşıkçı olayı yüzünden kral olamayabileceğini söylediği öne sürüldü.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun salı günü Muhammed bin Selman ile gerçekleştirdiği görüşme hakkında bilgi sahibi bir kaynak, CNN kanalına, ikilinin gazetecilere gülümseyen pozlar vermesinin, kesinlikle görüşmenin dostça geçtiğine dair işaret olarak okunmaması gerektiğini söyledi.

Fotoğraf çekiminin bitmesiyle gülümsemelerin de sona erdiğini aktaran kaynağa göre, ABD Dışişleri Bakanı, Suudi Veliahtı'na, kral olmasının Kaşıkçı vakasının içinden nasıl çıkacağına bağlı olduğunu söyledi.

"Bütün gerçekler tek tek ortaya çıkacak"

Buna göre Pompeo, Veliaht Prens'e durumu kabullenip sahip çıkması gerektiğini, zira her bir olgunun tek tek ortaya çıkacağını net bir dille bildirdi.

ABD'de sürgünde bulunan ve Washington Post için yazan Suudi bir gazetecinin büyük ihtimalle İstanbul'da bir suikast timi tarafından katledilmiş olmasına Trump yönetiminin yaklaşımı, Kongre'de hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat Parti'nin şimşeklerini çekiyor. Beyaz Saray'ın MbS'ye görünenden daha sert bir yaklaşım sergilediğine dair kaynaklık, bu tepkilerin üzerine geldi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.