Çavuşoğlu: Kimseye ses kaydı vermedik

Çavuşoğlu: Kimseye ses kaydı vermedik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili kimseye ses kaydı vermediklerini belirtti.

ABD basınına konuşan Türk yetkililer, Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğünü ve olaya dair birden fazla ses kaydı bulunduğunu ifade etmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye'nin Pompeo ya da herhangi bir Amerikalı yetkiliye herhangi bir ses kaydı vermesi söz konusu değil" diye konuştu.

Arnavutluk temasları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, "Herhangi bir ülkeyle o bilgiyi ya da bu bilgiyi paylaşmamız söz konusu değildir. Türkiye'nin yürüttüğü süreç tüm dünyanın takdirini kazanmıştır. Kaşıkçı'nın akıbeti ne olmuştur, sorumlusu kimdir? Elbette elimizde soruşturma neticesinde ortaya çıkmış bilgiler deliller vardır. Ortaya çıkacak sonuçları tüm dünya ile paylaşacağız" dedi.

Dün ABD'li yayın kuruluşu ABC, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya bu hafta gerçekleştirdiği "Ankara ziyareti sırasında bir ses kaydı dinletildiği" haberini geçmişti. Türk yetkililere dayandırılan haberde, Pompeo'ya söz konusu ses kaydının dökümünün de verildiği iddia ediliyordu.

Dün akşam ABD Dışişleri Bakanı Pompeo da bu iddiaları yalanlamış ve kendisine herhangi bir ses kaydı dinletilmediğini belirtmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.