Belucistan eyaletinde Pakistan ordusuna dört ayrı saldırı

Belucistan eyaletinde Pakistan ordusuna dört ayrı saldırı

Pakistan'ın Belucistan eyaletinin çeşitli bölgelerinde Pakistan ordu ve emniyet güçlerine yönelik 4 farklı saldırıda can kayıpları meydana geldiği ifade edildi.

Pakistan ordu güçleri 24 saat içerisinde Belucistan'ın çeşitli bölgelerinde 4 ayrı saldırıda hedef alındı.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Belucistan'ın Keç bölgesinde Pakistan güçlerine 2 ayrı noktada saldırılar düzenlendi.

Kimliği belirsiz silahlı şahıslar, Keç bölgesinin Abduy noktasında bir Pakistan askerini vurarak öldürürken, Zamuran bölgesinde yapılan diğer saldırıda ise açılan ateş sonucu bir Pakistan askeri yaşamını yitirdi ve ordu güçlerinden yüzbaşı olduğu belirlenen bir kişi yaralandı.

Olayın ardından güvenlik güçleri askeri helikopterlerle bölgede arama çalışmaları başlattı.

Bomba imha ekibine bombalı saldırı

Diğer bir olayda, yine kimliği belirsiz şahıslar, Belucistan'ın Bolan bölgesinde Pakistan güçlerine bombalı saldırı düzenledi. Bombalı saldırının Pakistan ordusuna bağlı bomba imha ekibine ait bir araca yönelik olduğu bildirildi.

Patlama sonucunda bomba imha ekibinde kayıplar olduğu fakat yetkililerin kayıpların ayrıntısına dair bir açıklama yapmadığı belirtildi.

Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA), Bolan'da yer alan söz konusu saldırının sorumluluğunu üstlendiğini duyurdu. BLA, bomba imha ekibinden bir personelin öldüğünü ve bir personelin de yaralandığını açıkladı.

Öte yandan Belucistan'ın Pangjur bölgesinde polis güçlerinin narkotik suçlarla mücadele biriminin karakoluna düzenlenen el bombalı saldırıyı "bağımsızlık yanlısı" olduğu bilinen Belucistan Kurtuluş Cephesi (BLF) üstlendi.

BLF sözcüsü Guhram Beluç yaptığı açıklamada, Pangjur şehir merkezinde narkotik suçlarla mücadele gücü noktasına saldırı düzenlediklerini doğruladı. Beluç "İşgalci güçlere karşı saldırılarımız, işgal altındaki Belucistan bağımsızlık elde edinceye dek sürecek." ifadesini kullandı.

Sözcü, el bombalarıyla gerçekleşen saldırıda karşı taraftan can kaybı meydana geldiğini belirtti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.