Belucistan'da 2 Pakistan askeri öldü

Belucistan'da 2 Pakistan askeri öldü

Belucistan eyaletinde Pakistan ordusuna yönelik saldırılar devam ediyor.

Silahlı grupların ülkenin güneybatısındaki Belucistan eyaletinde Pakistan ordusuna yönelik saldırısında 2 asker ölürken subay olduğu belirlenen bir kişi dahil olmak üzere 6 askerin yaralandığı açıklandı.

Pakistan ordu kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, silahlı grupların saldırıları geri püskürtüldü.

Saldırıları düzenleyen grubun kimliği ordu güçlerince açıklanmazken, bölgede varlık gösteren herhangi bir silahlı grup saldırının sorumluluğunu henüz üstlenmedi.

Bölgedeki bağımsızlık yanlısı gruplar saldırılarını sürdürüyor

Belucistan Kurtuluş Ordusu'nun (BLA) söz konusu eyalette yıllardır faaliyet gösterdiği ve Pakistan ordusuna karşı saldırılar gerçekleştirdiği biliniyor.

Pakistan yönetimince ayrılıkçı olarak adlandırılan bu gruplar, Belucistan'ın bağımsızlığını talep ediyor.

Pakistan hükümeti bölgedeki isyan girişimlerini bastırdığını savunsa da zaman zaman orduya yönelik saldırılar düzenleniyor.

BLA son olarak haziran ayının sonlarında Belucistan'ın Bolan bölgesinde Pakistan güçlerine bağlı bomba imha ekibine ait bir araca bombalı saldırı düzenlediğini açıklamıştı.

Saldırıda BLA, bomba imha ekibinden bir personelin öldüğünü ve bir personelin de yaralandığını ifade etmişti.

Eyaletteki silahlı gruplardan "bağımsızlık yanlısı" olduğu bilinen Belucistan Kurtuluş Cephesi, yine haziran ayının sonlarında Belucistan'ın Penjgur bölgesinde polis güçlerinin narkotik suçlarla mücadele biriminin karakoluna düzenlenen el bombalı saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

BLA sözcüsü Guhram Beluç yaptığı açıklamada, Pangjur şehir merkezinde narkotik suçlarla mücadele gücü noktasına saldırı düzenlediklerini dorulamış ve Beluç "İşgalci güçlere karşı saldırılarımız, işgal altındaki Belucistan bağımsızlık elde edinceye dek sürecek." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.