ABD: Pakistan'ın terörle mücadelesi övgüye değer

ABD: Pakistan'ın terörle mücadelesi övgüye değer

Pakistan ve ABD'li orgeneraller, iki ülke arasındaki askeri ilişkileri görüştü.

Pakistan ordu kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kamar Cavid Bacva, ABD Merkezi Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM) başındaki Orgeneral Michael Erik Kurilla ile Pakistan'ın Ravalpindi kentinde bir araya geldi.

Yapılan açıklamada görüşmede, iki ülke arasındaki karşılıklı çıkar, bölgesel güvenlik, istikrar, savunma ve güvenlik iş birliği konularının ele alındığı ifade edildi.

Orgeneraller arasındaki görüşmede Pakistan ile ABD arasındaki askeri eğitim değişim programı da konuşuldu.

ABD'li Orgeneral Kurilla, Pakistan’ın terörle mücadelesi, bölgesel barış ve istikrar için çabalarının övgüye değer olduğunu kaydetti.

Pakistan-ABD ilişkileri

Pakistan ordusu ve istihbaratının uzun yıllardır ABD ordusu ve dış istihbarat servisiyle iyi ilişkilere sahip olduğu biliniyor. CENTCOM komutanının Pakistan'a gerçekleştirdiği bu ziyaret, Afganistan'ın başkenti Kabil'de El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'ye yönelik gerçekleştirildiği belirtilen operasyondan sonra geldi.

Zevahiri'ye yönelik Kabil'de gerçekleştirildiği açıklanan CIA operasyonuna Pakistan istihbaratının katkı sağladığı ifade ediliyordu.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum