Pakistan ordu komutanı Bacva'dan BAE'ye ziyaret

Pakistan ordu komutanı Bacva'dan BAE'ye ziyaret

Pakistan ordusunun Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kamer Cavid Bacva, dün BAE'yi ziyaret ederek Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid al Nehyan ile ortak iş birliği elde etmenin yollarını görüştü.

Pakistan ordusunun en üst düzey ismi olarak görülen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kamer Cavid Bacva, dün Birleşik Arap Emirlikleri'ne bir ziyarette bulundu.

BAE'de Bacva'yı Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid al Nehyan karşıladı.

Emirlik Haber Ajansı'na göre ikili, karşılıklı ilişkileri geliştirmek üzere ortak iş birliği ve savunma alanında ortak eyleme geçme konularını görüştü.

Muhammed Bin Zayid ve Orgeneral Bacva ayrıca mevcut bölgesel ve küresel sorunları ele alırken ortak çıkarları masaya yatırdı.

Devlet Başkanı Bin Zayid, BAE ile Pakistan arasında uzun süredir devam eden ilişkilerin ne kadar önem arz ettiğini belirtip, ilişkileri çeşitli düzeylerde geliştirmeye devam etme konusunda karşılıklı istekliliğe dikkat çekti.

Bu bağlamda Bin Zayid,  iki ülke arasında ortak iş birliğini geliştirme çabaları için Orgeneral Bacva'ya teşekkürlerini iletirken BAE'nin dost ülkelerin üst düzey yetkililerine uygun gördüğü ikinci en yüksek onur nişanesini Pakistan ordusu kara kuvvetleri komutanına takdim etti.

Orgeneral Bacva ise iki ülkeyi birbirine bağlayan dostça ilişkilerin güçlendiğini yansıtan onur nişanesi için BAE devlet başkanına teşekkürlerini iletti. Bacva ayrıca Pakistan'ın BAE ile meyve veren iş birliğini ilerletmek ve geliştirmek için istekli olduğunun altını çizdi.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.