Pakistan KKK Bacva ABD'de: FBI ve CIA ile görüşecek

Pakistan KKK Bacva ABD'de: FBI ve CIA ile görüşecek

Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı (KKK) Orgeneral Kamer Cavid Bacva, ABD'ye yaptığı ziyaret kapsamında 4 Ekim'de ikili ilişkileri ele almak üzere Pentagon'da Savunma Bakanı Lloyd J. Austin III ile görüştü.

Görüşme öncesinde ABD Savunma Bakanlığı tarafından Bacva için özel bir tören de düzenledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD ve Pakistan arasındaki ilişkilerin 75. yıl dönümü hasebiyle Savunma Bakanı Austin'in Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Bacva'yı kabul ettiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, iki ülke arasında uzun süredir devam eden ortaklığın günümüzde de savunma alanında karşılıklı menfaatlerin ele alınmasına dair görüşmeler aracılığıyla sürdüğü belirtildi.

Öte yandan Bacva'nın ABD Savunma Bakanı Austin'in yanı sıra diğer ABD'li yetkililerle yaptığı görüşmelerde Pakistan'ı vuran sel felaketine karşı maddi yardımlarından dolayı Washington'a teşekkürlerini ilettiği ifade edildi.

Pakistanlı kaynaklara göre General Bacva'nın ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines ve CIA Başkanı William Burns ile de görüşme yapması planlanıyor.

Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Bacva'nın ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile de bir araya geleceği iddia ediliyor.

Pakistan'ın kuruluşundan bu yana ordunun yönetime sıklıkla müdahale ettiği biliniyor. Ülkedeki bazı çevreler bu durumu eleştiriyor.

Ancak Kara Kuvvetleri Bacva ABD'de yaptığı açıklamalarda kara kuvvetlerinin siyasete bulaşmaktan kaçındığını ve bunu bu şekilde sürdürmek istenildiğini taahhüt etti.

Pakistan'ın Washington'daki Büyükelçiliği'nde konuşan Bacva, yakın zamanda mevcut görevinden ayrılacağına işaret etti.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.