BAE liderinden Mısır'a ziyaret

BAE liderinden Mısır'a ziyaret

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid al Nehyan, Mısır ziyaretinde Cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi ile bölgesel ve uluslararası gelişmeleri görüştü.

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid al Nehyan, pazar günü Mısır'a bir ziyarette bulundu.

El Alameyn Uluslararası Havalimanı'na iniş yapan Muhammed bin Zayid, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi tarafından kabul edildi.

İkili yaptıkları görüşmelerde karşılıklı ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeleri masaya yatırdı.

BAE devlet haber ajansı WAM'ın haberine göre, iki lider, ülkeler arasında özellikle ekonomik ve kalkınma alanlarında stratejik ortaklığı geliştirecek iş birliği konularını ele aldı.

BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ayrıca, bölgede ve küresel ortamda yaşanan son gelişmeleri ortak çıkarlar çerçevesinde görüşürken ortaya çıkan anlaşmazlıkları çözme konusunda diyalog yollarına başvurma isteklerini dile getirdi.

Öte yandan iki ülke lideri, bölge ülkelerinde güvenlik ve istikrarın sağlanmasına yönelik tüm çabalara desteklediklerini beyan etti.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada, tarafların, bölgedeki zorluklara karşı koymada ortak Arap eylemi ve birliğinin önemini vurguladığı bilgisine yer verildi.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.