Belucistan Kurtuluş Ordusu lideri Afganistan'da öldürüldü

Belucistan Kurtuluş Ordusu lideri Afganistan'da öldürüldü

Belucistan Kurtuluş Ordusu lideri Eslem Beluç Afganistan'da düzenlenen saldırıda öldürüldü.

Belucistan Kurtuluş Ordusu'nun lideri Eslem Beluç Afganistan'ın güneyindeki Kandahar ilinde düzenlenen bombalı saldırıda öldürüldü.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Kandahar şehir merkezinde gerçekleşen bombalı saldırı sonucu aralarında Belucistan Kurtuluş Ordusu'nun lideri Eslem Beluç ve diğer üst düzey isimlerin de olduğu 6 kişi ölürken iki kişi de yaralandı.

Grubun lideri olan Eslem Beluç'un 2005 yılından bu yana Afganistan'ın güneyindeki Kandahar şehrinde yaşamakta olduğu iddia ediliyordu. Pakistan'ın Belucistan bölgesindeki en aktif silahlı gruplardan olan Belucistan Kurtuluş Ordusu, bölgede Çin ve Pakistan hedeflerine yönelik saldırılarıyla biliniyor.

Belucistan Kurtuluş Ordusu 23 Kasım günü Pakistan'ın Karaçi şehrindeki Çin konsolosluğuna yönelik bir saldırı düzenlemişti. Grubun lideri Eslem Beluç'un saldırının ardından bir videosu yayınlanmış, Eslem Beluç saldırının failleriyle birlikte görüntülenmişti.

Videonun başlangıç kısmında görülen Eslem Beluç, bölgede saldırılar düzenleyen grubun en önemli isimlerinden biriydi.

Kandahar şehrinde düzenlenen saldırıyı üstlenen ise olmadı.

Kaynak: Mepa News 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.