Beşar Esed: Rusya Suriye'de güç dengesini koruyor

Beşar Esed: Rusya Suriye'de güç dengesini koruyor

Beşar Esed, Suriye'deki Rusya'ya ait hava ve deniz üslerinin 'Batılı güçlerin bölgedeki etkilerine karşı koymaya' ve dengeyi korumaya yardımcı olduğunu söyledi.

Beşar Esed, Rusya’nın Suriye'deki varlığını savundu ve bunun Batılı güçler açısından dengeleyici bir unsur olduğunu dile getirdi.

Esed, Rusya Savunma Bakanlığı’na ait Defence TV kanalına bir röportaj verdi. Esed, röportajında, “Küresel askeri güç dengesi Rusya’nın rolüne ihtiyaç duyuyor. Bu askeri üslere ihtiyaç var ve biz de bundan fayda sağlıyoruz” dedi. Esed, Suriye’deki Rus askeri üsleri sayesinde Washington’un bölgedeki varlığının dengelendiğini söyledi.

Rusya, Suriye’de bulunan askeri üslerini rejim güçlerine operasyonlarda destek vermek amacıyla kullanıyor. Rusya, 2015 yılında hava operasyonlarına destek vererek başlattığı Suriye’deki askeri varlığını 2017 yılında kalıcı üsler oluşturarak pekiştirdi. Rusya’nın Suriye’de Hmeymim askeri üssü yanında Tartus'ta bir deniz üssü bulunuyor.

Esed rejimi , Moskova’nın sağladığı hava gücü ve İran yanlısı milislerin de desteğiyle kaybettiği toprakların çoğunu geri almayı başardı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.