Beşar Esed'den katliama devam sinyali: 'Doğu Guta'da operasyonlarımız sürecek'

Beşar Esed'den katliama devam sinyali: 'Doğu Guta'da operasyonlarımız sürecek'

Suriye rejimi lideri Beşar Esed, Doğu Guta'daki saldırıların teröristleri hedef aldığını öne sürdü ve devam edeceğini söyledi.

Suriye rejimi lideri Beşar Esed uluslararası tepkilere rağmen doğu Guta’daki askeri operasyonların devam edeceğini söyledi.

Esed, Şam yakınlarındaki bölgeye operasyonların süreceğini söyledi ve buna paralel olarak sivillerin muhaliflerin kontrolündeki bölgeden çıkışlarına izin verileceğini kaydetti.

Esed, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ateşkes ile operasyonlar arasında çelişki yok. Guta’da dün ve ondan önceki gün Suriye ordusunca başarılan ateşkes zamanında oldu” dedi.

Rejim lideri, “Bu nedenle sivillerin çıkışına izin vermekle birlikte operasyona devam etmeliyiz” dedi.

Esed ateşkes ifadesiyle, Rusya’nın günde 5 saatlik ateşkes çağrısını kastediyor. Söz konusu ateşkes sabah 9’da başlıyor öğlen 2’de sona eriyor.

Amerika söz konusu ateşkesi ‘şaka gibi’ olarak nitelemişti.

Doğu Guta Şam yakınlarında muhaliflerin kontrolündeki son bölge olarak biliniyor. Bölgede 400 bin kişi yaşıyor. Halk, açlık, tıbbi malzeme sıkıntısıyla karşı karşıya.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.