Esed rejimine bağlı güçler Doğu Guta'ya giden yardım konvoyunu yağmaladı

Esed rejimine bağlı güçler Doğu Guta'ya giden yardım konvoyunu yağmaladı

Dünya Sağlık Örgütü, Doğu Guta'ya giden insani yardım konvoylarının rejim tarafından yağmalandığını duyurdu.

Esed rejimine bağlı güçler kuşatma altındaki Doğu Guta’ya gitmekte olan insani yardım konvoyunu durdurarak ihtiyaç maddelerini yağmaladı. Dünya Sağlık Örgütü yetkilisinin Reuters'a bildirdiğine göre uluslararası yardım kuruluşlarının Doğu Guta’ya giden konvoyları, rejim tarafından durdurularak konvoydaki cerrahi malzemeler, ilk yardım ekipmanları gibi maddelere el konuldu.

Konvoy yağmalandı

Bir Dünya Sağlık Örgütü yetkilisinin e-mail yoluyla bildirdiğine göre “bütün travma ve ilk yardım ekipmanları, cerrahi malzemeler vergi diyaliz için kullanılan malzemeler ve insülinler güvenlik yetkileri tarafından reddedildi.” Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi, depolardan kamyonlara yüklenen ve Doğu Guta’ya doğru yola çıkarılan malzemelerin yüzde yetmişine rejim güçleri tarafından el konulduğunu ifade etti.

Ateşkes uygulanmıyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu’nda geçtiğimiz günlerde onaylanan ateşkeste Doğu Guta’ya insani yardımın gireceği öngörülmüştü. Ancak Rusya gözetimindeki rejim güçlerinin bu insani yardım konvoyunu yağmalaması, konvoydaki malzemelerin büyük bir kısmına el koyması, Esed-Rusya-İran işbirliğinin ateşkesi ne kadar ciddiye aldığının bir göstergesi niteliğinde. Öte yandan ABD ve Fransa'nın başı çektiği eksen de Esed rejimi ve Rusya'nın ateşkes ihlallerini yalnızca kınamakla yetiniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.