Beyaz Saray'dan Çin ile anlaşma açıklaması

Beyaz Saray'dan Çin ile anlaşma açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD ile Çin arasında 3 gündür devam eden ticaret görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada iki ülkenin nihai bir anlaşmaya hazır olmadığını söyledi.

Çin ve ABD'den üst düzey heyetler Washington'da, Çin'in ABD'nin teknolojik egemenliğine karşı yağmacı taktikler uyguladığı iddialarıyla ilgili sorunun çözümü bağlamında yürütülen müzakerelerin 9. turunda bir araya geldi.

ABD ve Çin arasında 3 gün süren üst düzey ticaret görüşmelerine dair Beyaz Saray'dan açıklama geldi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, yaptığı açıklamada ABD ve Çin'in 'verimli toplantılar' gerçekleştirdiğini söyleyerek, 'sayısız kilit konu üzerinde ilerleme kaydedildiğini' dile getirdi.

Taraflar arasında kayda değer çalışmaların sürdüğünü belirten Sanders, yetkililerin olağanüstü sorunları çözmek için 'sürekli temas halinde' olacağını sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz saatlerde Trump yönetimi yetkilileri, müzakereler hakkında bir zaman çizelgesi vermeyi reddetmişti.

Kudlow, bunun öncesinde, çarşamba günü Washington'da başlayan görüşmelerin üç günden uzun süreceğini söyleyerek, hafta sonu devam edebileceğinin işaretini vermişti.

"Başbakan Yardımcısı Liu, Pekin'e geri dönmek zorunda kaldı" diyen Kudlow, ana müzakerecilerin önümüzdeki hafta telekonferans aracılığıyla müzakerelere devam edeceğini söyledi.

Kudlow, görüşmelerin sonuçlandırılmasına ilişkin zaman çizelgesinin açıklanıp açıklanmayacağına ilişkin soruya, görüşmelerin sonlanması için bir tarih belirlenmediğini söyleyerek, "(Görüşmeler) Hiçbir zaman takvim odaklı olmadı" cevabını verdi.

ABD Başkanı Trump, geçen gün Çin ve ABD müzakere heyetleriyle Oval Ofis'te basına yaptığı açıklamada, "Gidecek yolumuz var ama çok uzak değil" derken, bugüne kadar birçok konuda mutabakat sağlandığını, hemfikir olunacak az mesele kaldığını söylemişti

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.