Trump'tan Google'a övgü: Çin ordusuna değil ABD ordusuna bağlı

Trump'tan Google'a övgü: Çin ordusuna değil ABD ordusuna bağlı

ABD Başkanı Trump, "Google tamamen ABD ordusuna bağlı olduğunu taahhüt etti, Çin ordusuna değil" dedi ve bunun için Google'a övgüde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, "Google tamamen ABD ordusuna bağlı olduğunu taahhüt etti, Çin ordusuna değil" dedi ve bunun için Google'a övgüde bulundu.

Google CEO'su Sundar Pichai ile bir araya geldikten sonra açıklamalarda bulunan Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Açık bir şekilde çok iyi giden Google başkanı Sundar Pichai ile bir araya geldim. Tamamen ABD ordusuna bağlı olduğunu taahhüt etti, Çin ordusuna değil" ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca, Pichai ile yaptığı görüşmede Google ile muhafazakarlar arasındaki tartışmanın temel konularından olan 'politik adalet' konusunun da ele alındığını bildirdi.

Google'dan BBC'ye yapılan açıklamada ise şirketin söz konusu görüşmeden 'memnun kaldığı' belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Amerikan işgücünün geleceğine yatırım yapmak, yeni teknolojilerin ilerletilmesi ve ABD hükümetiyle çalışmaya devam etme taahhüdümüz hakkında Başkan ile verimli görüşmeler yapmaktan ötürü memnuniyet duyduk"

Trump'ın Google'a yönelik bu 'yumuşaması', şirkete yönelttiği 'Çin'e ve ordusuna yardım ettiği' yönündeki suçlamasından iki hafta sonra gerçekleşti.

Genelkurmay Başkanı Dunford da eleştirmişti

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford da, Google'la ilgili olarak "Google'ın Çin'de yaptığı çalışma dolaylı olarak Çin ordusuna yarar sağlıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Suçlamaların kaynağını ise Google'ın 2017'de Çin'in başkenti Pekin'de kurduğu yapay zeka laboratuvarı oluşturuyor. Şirketin bu hamlesi, Washington yönetimince şüpheyle karşılanmıştı. Ancak Google, Pekin hamlesinin 'askeri olmayan uygulamalara' odaklanacağı konusunda ısrar etti.

Google ayrıca, Çin pazarı için oluşturduğu 'Project Dragonfly' isimli arama motoru yüzünden de sert eleştirilerle karşılaşmıştı.

Pentagon projesi yenilenmedi

Google'ın Çin operasyonları konusundaki endişelerin artmasına rağmen, şirket daha önce ABD ordusuna yardım etmeye istekli olduğunu göstermişti.

Google daha önce, Pentagon'la imzaladığı yapay zeka anlaşmasında drone çekimlerinden video analiz programı geliştirmişti. Ancak, 'Project Marven' adı verilen proje kontratının Google çalışanlarından alınan geri bildirimler sonucunda yenilenmediği öğrenilmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.