Biden İsrail'e 1 milyar dolarlık yeni silah desteği için harekete geçti

Biden İsrail'e 1 milyar dolarlık yeni silah desteği için harekete geçti

Son silah paketi, İsrail'in Gazze'nin Refah kentine yönelik planladığı saldırı nedeniyle ABD'nin İsrail'e bomba sevkiyatını durdurmasından günler sonra geldi.

The Wall Street Journal'ın Çarşamba günü erken saatlerde verdiği habere göre ABD Başkanı Joe Biden İsrail'e en az 1 milyar dolarlık yeni silah yardımı için harekete geçti.

Yetkililere dayandırılan haberde, anlaşmanın 700 milyon dolarlık tank mühimmatı, 500 milyon dolarlık taktik araç ve 60 milyon dolarlık havan mermisi transferini içereceği belirtildi.

Son silah paketi, İsrail'in Gazze'nin Refah kentine yönelik planladığı saldırı nedeniyle ABD'nin İsrail'e bomba sevkiyatını durdurmasından günler sonra geldi.

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynak geçen hafta yaptığı açıklamada Biden yönetiminin İsrail'e silah sevkiyatını en az iki haftadır beklettiğini söyledi.

Haberi veren Politico, ABD'li bir yetkilinin Washington'un İsrail'e siyasi bir mesaj göndermek istediğini söylediğini aktardı.

Washington, uygun ve inandırıcı bir insani yardım planı olmadan İsrail'in Gazze sınır kenti Refah'ı işgal etmesini destekleyemeyeceğini söylemişti.

Geciken sevkiyatlar arasında Boeing tarafından üretilen ve güdümsüz bombaların daha isabetli olmasını sağlamak üzere tasarlanan küçük çaplı kuyruk kitlerinin de yer aldığını belirten kaynak, İsrail'e yapılmakta olan bazı doğrudan ticari satışlara da yardımcı olunduğunu sözlerine ekledi.

Bununla birlikte, bir bomba sevkiyatının ertelenmesine ve Başkan Joe Biden yönetiminin bir saldırıda kullanılmalarının Filistinli siviller üzerinde daha fazla yıkıma yol açabileceği endişesiyle diğerlerini gözden geçirmesine rağmen, İsrail için milyarlarca dolar değerinde ABD silahı boru hattında kalmaya devam ediyor.

ABD'li üst düzey bir yetkili geçen hafta yaptığı açıklamada, yönetimin İsrail'in 1 milyondan fazla sivilin sığındığı güney Gazze kenti Refah'a yönelik büyük bir saldırıda kullanabileceği silahların sevkiyatını gözden geçirdiğini ve bunun sonucunda İsrail'e yapılan bir bomba sevkiyatını durdurduğunu söylemişti.

Senato Dış İlişkiler Komitesi'nin en üst düzey Cumhuriyetçi üyesi Senatör Jim Risch geçen hafta gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'e, güdümsüz bombaları hassas silahlara dönüştüren ortak doğrudan saldırı mühimmatları (JDAMS) ve tank mermileri, havan topları ve zırhlı taktik araçlar da dahil olmak üzere çok çeşitli askeri teçhizat gönderileceğini söyledi.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum