Biden: İsveç yakında NATO'ya katılacak

Biden: İsveç yakında NATO'ya katılacak

ABD Başkanı Joe Biden İsveç’in yakın zamanda NATO üyesi olacağını söyledi.

NATO’nun, Rusya Cumhurbaşkanı Putin’in Ukrayna işgaliyle çatlak yaratma girişimine rağmen daha güçlü olduğunu vurgulayan ABD Başkanı Joe Biden, Finlandiya’nın üye olması ve yakın zamanda İsveç’in de katılmasıyla NATO’nun daha da güçleneceğini belirtti.

VOA Türkçe'nin haberine göre, ABD’nin Coloroda eyaletinde Hava Kuvvetleri Akademisi’nin mezuniyet töreninde konuşan Başkan Biden, akademi mezunlarına seslendiği konuşmasında, Rusya ve Çin’den kaynaklanan tehditler sebebiyle gittikçe daha istikrarsız bir dönemde göreve başlayacakları uyarısında bulundu.

NATO’nun Rusya’nın ittifak içinde ayrılık yaratma çabasına rağmen hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu vurgulayan ABD Başkanı Biden, Finlandiya’nın üye olması ve yakın zamanda İsveç’in de katılmasıyla NATO’nun daha da güçleneceğini belirten Biden, “Bu olacak. Söz veriyorum” dedi.

Biden, ayrıca ABD halkının Ukrayna’ya desteğinin hiçbir zaman sarsılmayacağını da vurguladı.

Çin’e mesaj

ABD Başkanı Biden ilişkilerde yaşanan gerginliğin gölgesinde Çin kaynaklı tehdit karşısında geri adım atmayacaklarını da vurguladı.

Başkan Biden, “ABD Çin’le çatışmak ya da karşı karşıya gelmek istemiyor. Çin ve ABD mümkün olan yerlerde, iklim değişikliği gibi küresel sorunları çözmek amacıyla birlikte çalışmalı” dedi.

Çin’le güçlü bir rekabete hazır olduklarını da ifade eden Başkan Biden ABD’nin kendisinin ve ortaklarının çıkarlarını da güçlü şekilde savunacağının mesajını verdi.

Biden düştü

Biden’ın tören sonuna doğru sahnedeyken ayağının takıldığı ve düştüğü görüldü. Sahnede Biden'ın kullandığı teleprompter'ı ve hoparlörleri desteklemek üzere konulan iki küçük kum torbası vardı.

Biden'ın ayağa kalkmasına Hava Kuvvetleri'nden bir subay ve Gizli Servis'in iki üyesi yardımcı oldu. Biden daha sonra koltuğuna tek başına yürüyerek törenin son kısmını izledi.

Beyaz Saray yetkilisi Ben LaBolt Twitter'dan paylaştığı mesajda Başkan Biden'ın durumunun iyi olduğunu belirtti, "Sahnede tokalaştığı sırada bir kum torbası vardı" dedi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.