PKK destekçilerinden İsveç'te Erdoğan ve NATO karşıtı eylem

PKK destekçilerinden İsveç'te Erdoğan ve NATO karşıtı eylem

PKK destekçilerinin İsveç'in başkenti Stockholm'de yeni "terör yasası"nı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve NATO'yu protesto ettiği bildirildi.

İsveç'te Türkiye ile yapılan NATO üyelik müzakereleri sonrası hazırlanan ve 1 Haziran'da yürürlüğe giren yeni "terör yasası" PKK taraftarlarınca başkent Stockholm'de protesto edildi.

Finlandiya'nın ardından NATO'ya üyeliği için bekleyen İsveç'te Türkiye ile yapılan müzakere sonrası hazırlanan yeni "terör yasası" 1 Haziran'da yürürlüğe girdi.

Euronews'in haberine göre, yasayı protesto eden PKK'ya yakın gruplarca başkent Stockholm'de gösteri düzenlendi. Yaklaşık bin kişilik grup, NATO ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan atıp pankart açtı.

'İsveç'te NATO'ya Hayır, Erdoğan Yasalarına Hayır' adlı gösteride Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan NATO'ya Karşı İttifak'ın sözcüsü Tomas Pettersson, "İsveç'teki Kürtlerin peşindeler" dedi.

Petterson, yasanın arkasındaki temel fikrin Erdoğan'ın İsveç'in üyeliğine izin vermesi için 'kurban yakalama ve tutuklama' olduğunu öne sürdü.  

Gösteride 'NATO'ya Hayır' yazılı pankartlar taşıyan protestocular, çok sayıda PKK bayrağı da açtı.

Türkiye'nin Stockholm büyükelçiliği önünde Kuran'ı Kerim yakılması sonrası Ankara ocak ayında İsveç ile müzakereleri askıya aldığını duyurmuştu. 

Öte yandan İsveç iç güvenlik teşkilatı daha önce, PKK'nın İsveç'ten "terör faaliyetlerine" destek verdiğinin saptandığını açıklamıştı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.