Biden, Trump döneminde Çin'e uygulanan yaptırımları genişletiyor

Biden, Trump döneminde Çin'e uygulanan yaptırımları genişletiyor

ABD Başkanı Joe Biden, önceki başkan Donald Trump'ın Çin ordusu ile bağlantılı şirketlere yönelik kısıtlamalarında kapsamı genişletmeye hazırlanıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, selefi Donald Trump’ın Çin ordusu ile bağlantılı Amerikan şirketlerine uyguladığı yasakları bu hafta daha geniş kapsamlı hale getirmeye hazırlanıyor.

Konuya yakın kaynakların Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, Biden’ın talebi üzerine ABD Hazinesi Çin’in savunma ve gözetleme teknolojisi sektörleriyle ilişkisi nedeniyle finansal yaptırımlara maruz kalabilecek şirketlerin listesini hazırlayacak.

Trump döneminde yaptırımların hedefinde Çin ordusuna ait veya Çin ordusu tarafından kontrol edilen veya onunla ilişkili şirketler yer alıyordu. Biden’ın bu hafta sonuna doğru imzalaması beklenen kararla, söz konusu kararların sorumluluğu Savunma Bakanlığından Hazine Bakanlığına geçmiş olacak.

Öte yandan ABD-Çin ilişkilerinde ticaretin yanı sıra koronavirüs pandemisinin kökenine dair tartışma da yer almaya devam ediyor. Biden, geçen hafta Kovid-19’un laboratuvarda üretilmiş olabileceği teorisini yeniden gündeme getirerek, istihbarat kuruluşlarına virüsün kökenini tespit etmeleri için 90 gün süre vermişti.

Kaynak: Bloomberg HT

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.