ABD ile Çin arasında üst düzey ticaret görüşmesi

ABD ile Çin arasında üst düzey ticaret görüşmesi

ABD’nin yeni yönetimi Çin ile ilk üst düzey ticaret görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ve Çin Başbakan Yardımcısı Liu He arasında ‘samimi’ bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Böylece ticaret konusundaki anlaşmazlıkları gidermeye çalışan iki taraf, Biden’ın göreve geldiği Ocak ayından beri ilk üst düzey görüşmeyi gerçekleştirdi.

Çin Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada karşılıklı saygı çerçevesinde ‘faydalı, samimi ve yapıcı’ bir görüşme gerçekleştiği belirtildi.

ABD Ticaret Temsilciliği’nden de bir açıklama geldi ve “Ticaret Temsilcisi Katherine Tai görüşmede Biden-Haris yönetiminin ticaret politikasını, ABD-Çin arasındaki ticari ilişkilere dair gözlemlerini ve bu konudaki çeşitli endişelerini paylaştı.” dendi.

ABD ile Çin geçen sene kısmi ticaret anlaşması yaptı ancak hala iki ülkenin karşılıklı olarak milyarlarca dolarlık ek gümrük vergileri var. Çin anlaşmadaki taahhütlerinin bir kısmını da yerine getirmedi.

ABD’de yeni hükümet Çin’e karşı duruşunu gözden geçiriyor ve henüz eski Başkan Donald Trump’ın başlattığı bu politikada önemli bir değişiklik yapmadı. Ancak bazı değişiklikler olacağına dair mesajlar veriliyor.

Kaynak: Bloomberg HT

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.