Binali Yıldırım: Saadet Partili kardeşlerimin bana oy vereceğini düşünüyorum

Binali Yıldırım: Saadet Partili kardeşlerimin bana oy vereceğini düşünüyorum

Binali Yıldırım, Saadet Partililerin 23 Haziran seçiminde kendisine oy vereceklerini düşündüğünü ifade etti.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım katıldığı televizyon programında soruları yanıtladı.

İttifaklarda yer almayan bazı partilerin 23 Haziran’da yapılacak seçimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylarına çekmeleri ve Saadet Partisi’nin seçilme kararıyla ilgili soruya Yıldırım, "Onların kararıdır, hayırlı olsun. Ama Saadet Partisi’ne oy veren kardeşlerimizin, büyük oranda bana oy vereceklerini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Saadet Partisi’nin kurucu lideri Necmettin Erbakan’ın üniversitede hocası olduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Ondan çok şey öğrendim. Erbakan hoca hayatı boyunca milli ve yerli vurgusu yaparak siyasi ömrünü tamamlamıştır. Türkiye’nin özgün savunma sanayinin olması gerektiğini söylemiştir. Hayatı boyunca da hep partisinin kapatılmasına karşı mücadele etmiş bir insandır. Vesayete karşı onurlu bir duruş ortaya koymuştur. Büyük bir liderdir, Allah mekanını cennet eylesin. Dolayısı ile onun takip ettiği yolu, onun sağlığında kısmen de olarak gördüğü birçok şeyi onun öğrencileri olarak Recep Tayyip Erdoğan ve biz gerçekleştirdik, onun hayalini gerçeğe dönüştürdük. Savunma sanayi yüzde 64 yerli orana çıktı. Bugün artık darbe girişimlerinin karşısında ceketini alıp giden siyasetçiler yok. Saadet Partisi’nden kardeşlerimiz elbette oy verirken bu durumu değerlendirecekler. Geçmişte kendisine bu kadar eziyet eden siyasi yapıya destek vermeyecekleri tahmin ediyorum, bekliyorum."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum