Binlerce kişi Netanyahu'nun istifası için sokaklara indi

Binlerce kişi Netanyahu'nun istifası için sokaklara indi

Kudüs'te gösteri düzenleyen binlerce İsrailli, başbakan Binyamin Netanyahu'nun istifasını talep etti.

Dün (29 Ağustos Cumartesi) akşam saatlerinde Kudüs'te gösteri düzenleyen binlerce İsrailli üç ayrı yolsuzluk davasından yargılanan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun istifa etmesini istedi. 

Yediot Ahranoot gazetesinin yayınladığı habere göre binlerce kişi Kudüs'teki Belfur Caddesi'nden hareket ederek Netanyahu'nun ikamet ettiği yere doğru yürüdü. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre, göstericilerin, polisin gösteriye izin vermemesine muhalefet ederek meydanlara çıkıp gösteri yaptıkları ve hafif metronun hareketini de durdurdukları belirtildi. 

İsrail genel kanalının yayınladığı haberde göstericilerin Netanyahu'nun resmi ikametgâhının yakınında bulunan Paris Meydanı'nda gösteri yaptıkları belirtildi. Yaklaşık bin kişi de Kudüs'ün girişlerinden Paris Meydanı'na doğru ilerlediler ve elektrikli hafif metronun rayları üzerinde durarak metronun hareketini engellediler. 

Kanal 12'nin verdiği habere göre Netanhyahu'nun ikametgahının etrafında toplanan göstericilerin, polisin belirlediği çizgileri aşmaları polisle göstericiler arasında bazı çatışmalar çıkmasına neden oldu. 

Yaklaşık üç aydan beridir İsrailliler tarafından Netanyahu'nun istifa etmesi talebiyle haftalık gösteriler düzenleniyor. 

facebanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.