Yolsuzlukla suçlanan Netanyahu'nun davası ertelendi

Yolsuzlukla suçlanan Netanyahu'nun davası ertelendi

Yolsuzluk suçlamasıyla karşı karşıya olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun davası 2021 yılına ertelendi.

İsrail Mahkemesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun davasını Ocak 2021'e ertelemeyi ve haftada üç duruşma düzenlemeyi kararlaştırdı. 

Mahkeme bugün gerçekleştirdiği duruşmada Netanyahu'nun savunma ekibinin davanın bir yıl süreyle ertelenmesi talebini reddetti. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre, mahkeme Netanyahu'ya üç ayrı ithamda bulunuyor: Rüşvet almak, güveni kötüye kullanmak ve hileye başvurmak. 

Bugün düzenlenen ikinci duruşmada Netanyahu yer almadı. Bugünkü duruşmanın, delillerin sunulmasına kadarki geçiş zamanını belirleme ve duruşmaların zaman cetvelini çıkarma amaçlı olduğu belirtildi. Mahkeme bu duruşmada, geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan duruşmada olduğu gibi kendisinin hazır bulunmasını istememişti. 

İsrail medyasının belirttiğine göre Netanyahu'nun yolsuzluk davasının en az iki veya üç yıl sürmesi bekleniyor.

Netanyahu hakkındaki suçlamalar neler?

Üç farklı yolsuzluk davasıyla karşı karşıya olan Netanyahu ile ilgili başlatılan soruşturmadaki 4000 numaralı dosyada, İsrail Başbakanı'nın ülkenin önde gelen telekomünikasyon şirketi Bezeq Telecom'a, grubun eski yönetim kurulu başkanının kontrolündeki bir internet sitesinde olumlu haberler karşılığında devletten idari imtiyazlar verdiği iddia ediliyor.

1000 numaralı dosyada İsrailli Hollywood yapımcısı Arnon Milchan ve Avustralyalı milyarder işadamı James Packer'dan pahalı hediyeler almakla suçlanıyor. Milchan ve Packer daha önce yaptıkları açıklamalarda suçlamaları reddetmişti.

2000 numaralı dosyada ise Netanyahu'nun İsrail'in en çok satan gazetesi Yedioth Ahronoth ile olumlu haberler karşılığında rakip gazetenin büyümesini engelleyecek düzenlemeler getirme konusunda pazarlık yaptığı iddia ediliyor.

Netanyahu karşıtı protestolar

Bu arada Netanyahu hükümetine karşı İsrailliler tarafından gösteriler de devam ediyor. Koronavirüs yüzünden ekonominin kötüleşmesine ve Netanyahu'nun kriz yönetmesine karşı bu hafta içinde de birkaç gösterinin düzenlenmesi bekleniyor. 

Dün akşam düzenlenen gösteride binlerce İsrailli Netanyahu'nun istifasını istemişti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.