İsrail'de Netanyahu'ya karşı 'yolsuzluk' protestosu

İsrail'de Netanyahu'ya karşı 'yolsuzluk' protestosu

İsrail'de binlerce kişi başkent Tel Aviv sokaklarında yolsuzluk karşıtı gösteri düzenledi.

İsrail'de binlerce kişi önceki akşam başkent Tel Aviv sokaklarında Başbakan Binyamin Netanyahu'nun adının karıştığı yolsuzluk karşıtı gösteri düzenledi. Gösteriye sol kesimden birçok eski üst düzey general ve siyasetçi katıldı.

Göstericilerin taşıdığı pankartlarda, "Rüşvet, güven ihlali, dolandırıcılık: Netanyahu hapse", "Demokrasiyi kurtaralım” ifadeleri yer aldı.

13 bin 107 koronavirüs vakasının görüldüğü İsrail'de düzenlenen gösteri, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan talimatlara uygun yapılmadı. 

Göstericiler arasında yer alan İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin Bet'in eski şefi Yuval Diskin açıklamasında, "Başbakan olarak koltukta oturan kişi yolsuzlukla suçlanan, demokrasiyi yok etmek ve hukukun üstünlüğünü zayıflatmak için tüm gücüyle çaba sarf eden bir adam. Bu İsrail tarihinde benzeri görülmemiş bir durum" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu'nun Twitter hesabından, ”Umarım ölecek yaşlılar sizin taraftan olur” diyerek babasına karşı düzenlenen protestolara tepki gösterdi. Tepkilerin ardından Yair Netanyahu paylaşımı sildi.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.