Binlerce sivil YPG kontrolündeki Ayn İsa'yı terk etti

Binlerce sivil YPG kontrolündeki Ayn İsa'yı terk etti

Binlerce sivilin, Suriye'nin kuzeyinde çatışmaların şiddetlendiği Ayn İsa şehrini terk etmeye başladığı bildirildi.

Binlerce sivilin, Suriye'nin kuzeyinde çatışmaların şiddetlendiği Ayn İsa şehrini terk etmeye başladığı bildirildi.

El Cezire'nin aktardığı habere göre, Aralık ayının ortasından bu yana çatışmaların arttığı şehirde şimdiye kadar 9 bin 500 sivil evlerini terk etti.

Ayn İsa'da son dönemde Türkiye destekli Suriyeli muhalif güçlerle, PKK'nın Suriye kolu YPG arasında çatışmalarda artış yaşanıyor. Rusya ve İran destekli Esed rejimi de Türkiye'ye karşı bölgeye takviye kuvvet gönderiyor. Rusya Aralık ayında Ayn İsa içerisinde ve çevresinde bazı askeri merkezler teşkil etti.

Şehir çevresinde Suriyeli muhalifler ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin YPG mevzilerine yönelik bombardımanları da sürüyor.

Tel Abyad'a yaklaşık 45 kilometre mesafedeki şehri ve bölge kırsalını kontrol altına almak için Türkiye'nin yeni bir askeri harekata başlayabileceği ifade ediliyordu. Rusya ise bu bölgede Türkiye'nin askeri faaliyetlerini engellemek amacıyla YPG ve Esed rejimiyle anlaşarak gözlem noktaları inşa etmişti. 

Rusya'nın geçmiş dönemde bölgenin Türkiye tarafından kontrol altına alınmasını önlemek için Ayn İsa'yı YPG'den Esed rejimi güçlerine devretme girişimlerinde bulunduğu ancak sürecin YPG tarafından kabul görmediği de aktarılmıştı.

Ayn İsa'da yaklaşık son durum ise şu şekilde:

aynisasondurumharitasikck.jpg

(Yüksek çözünürlük için haritaya tıklayın.)

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.