Rusya YPG'ye destek için Ayn İsa'ya asker sevk ediyor

Rusya YPG'ye destek için Ayn İsa'ya asker sevk ediyor

Rusya'nın Suriye'nin kuzeyinde YPG kontrolündeki Ayn İsa bölgesine askeri polis sevkiyatı yaptığı bildirildi.

Rusya'nın Suriye'nin kuzeyinde YPG kontrolündeki Ayn İsa bölgesine askeri polis sevkiyatı yaptığı bildirildi.

Son günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri ve desteklenen muhalif unsurlar ile PKK'nın Suriye yapılanması YPG güçleri arasındaki çatışmalara şahit olan Ayn İsa bölgesindeki gerilim devam ediyor.

Kısa bir süre önce Türkiye'nin Ayn İsa'ya yönelik askeri hamlesinin önüne geçmek isteyen Rusya, bu bölgede YPG ve Esed rejimiyle anlaşarak gözlem noktaları inşa etmeye başlamıştı.

Rusya, Ayn İsa kasabasının Türkiye'nin desteklediği muhaliflerce kontrol altına alınmaması için YPG'ye, kasabanın kontrolünün Beşar Esed rejimine bağlı güçlere devredilmesi teklifini götürmüş ancak teklif YPG tarafından kabul görmemişti.

Türkiye'nin artan etkinliğine karşı bölgeye yeni güçler sevk ediliyor

Rakka'nın kuzeyinde, oldukça stratejik bir noktada bulunan Ayn İsa bölgesinde Türkiye'nin artan etkinliğine karşı askeri tedbirleri artıran Rusya, bu bağlamda bölgeye yeni güçler sevk etmeye başladı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından pazar günü yapılan açıklamada, Türkiye'nin desteklediği muhalif unsurlar ile YPG güçleri arasında çatışmaların yaşandığı bölgelere daha fazla askeri polis gücünün sevk edildiği ifade edildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, sevkiyatın bölgede artan gerilimi düşürmeyi amaçladığı kaydedildi.

Açıklama, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yarın Rusya'ya yapacağı ziyaretten önce geldi.

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.