Bir milyon Katalan 'bağımsızlık' sloganıyla sokaklarda

Bir milyon Katalan 'bağımsızlık' sloganıyla sokaklarda

İspanya’nın Barcelona şehrinde yaklaşık 1 milyon Katalan, Katalonya Milli Bayramı'nı kutlamak için sokaklara döküldü.

İspanya'da özerk Katalonya bölgesinin başkenti Barselona'da bir milyona yakın Katalan, ulusal bayramları "La Diada"yı kutlamak üzere sokaklara çıktı. Gösterilerde bağımsızlık yanlısı talepler ön plana çıktı.

Geçtiğimiz haftasonu gösterilere katılım çağrısı yapan Katalonya Başkanı Quim Torra, bu yılki La Diada gününü tarihi olarak nitelemişti.

Her yıl 11 Eylül'de kutlanan bayramda, Katalonya'nın bağımsızlığını İspanya'ya kaybetmesine yol açan 1714 Barselona kuşatması da anılıyordu. 1980 yılında, İspanya parlamentosunda kabul edilen 11 Eylül Günü Yasası ile ilk defa Katalonya'da bir parlamento kurulması ve özerkliğin tanınmasıyla, 11 Eylül bir ulusal sembole dönüştü.

Katalonya Bölgesel Yönetimi, geçtiğimiz yıl 1 Ekim tarihinde tek taraflı bir adım atarak, vatandaşları bağımsızlık referandumuna çağırmıştı. İspanya hükümeti, geçersiz ilan ettiği referandumu, oylama günü polis müdahalesiyle bastırmıştı. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.