İspanya'da ayrılık yanlısı Katalanlardan protesto

İspanya'da ayrılık yanlısı Katalanlardan protesto

İspanya'nın başkenti Barselona'da ayrılık yanlısı Katalanlar protesto gösterilerinde bulundu.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in, uzlaşma arayışıyla bölgesel başkent Barselona'da düzenlediği kabine toplantısı, ayrılıkçı Katalan grupların büyük çaplı protestoları altında gerçekleşiyor.

Protestocular bir otoyolu oturma eylemiyle kapatırken birçok sokak da lastikler ve çöp bidonları ile bloke edildi. Bölgesel polis, şehir merkezinde bir kişinin tutuklandığını duyurdu. Şüphelinin üzerinde patlayıcı madde yapımında kullanılabilecek maddeler bulunduğu aktarıldı.

İspanya Başbakanı ayrılıkçı Katalan lider Torra ile bir araya geldi

Perşembe akşamı Barselona'ya gelen İspanya Başbakanı Sanchez, Katolonya'nın bağımsızlık yanlısı Başbakanı Quim Torra ile bir araya geldi. İki lider siyasi bir çözüme ulaşmak için diyaloğun arttırılması konusunda fikir birliğine vardılar.

Katalonya özerk hükümeti 1 Ekim 2017 tarihinde düzenlediği referanduma dayanarak bağımsızlığını ilan etmiş, ardından İspanya Parlamentosu referandumu anayasaya aykırı bulmuştu. Bunun üzerine İspanya merkezi hükümeti, Katalonya Özerk Yönetimi'ni azlederek bölge yönetimini merkezi hükümete bağlamıştı.

Ancak aralık ayındaki yerel seçimlerde Katalonya'daki ayrılıkçı partiler yeniden çoğunluğu kazanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.