İspanya: ABD'nin Suriye'den çekilme kararı belirsizlik yaratıyor

İspanya: ABD'nin Suriye'den çekilme kararı belirsizlik yaratıyor

İspanya Dışişleri Bakanı, ABD'nin Suriye'den çekilme kararının belirsizlik yarattığını ve bazı sorulara yol açtığını söyledi.

İspanya Dışişleri Bakanı Josep Borrell, ABD'nin Suriye'den çekilme kararının belirsizlik yarattığını ve bazı sorulara yol açtığını söyledi.

Twitter'dan konuyla ilgili açıklama yapan Borrel, şu ifadeleri kullandı:

"“Başkan Trump’ın Amerikan askerlerinin Suriye’den çekilmesi konusundaki beklenmeyen kararı belirsizlik yaratıyor ve bazı sorulara yol açıyor. Bir yandan, cihadi terörizmin Suriye topraklarında tamamen yenilmesi söz konusu değilken, koalisyonun IŞİD’e karşı nasıl hareket edeceği konusunda ciddi şüpheler doğuruyor. Diğer yandan, ortaya çıkan yeni durum, BM’nin hayata geçirmeye çalıştığı süreci karmaşık hale getirebilir. Bunun dışında, jeostratejik sonuçları bakımından, Rusya ve İran’ın Suriye’deki varlığının nasıl değişeceği konusunda bazı sorular var."

Bu tür durumların, Avrupa'nın gerçek stratejik özerkliğe ihtiyacı olduğunu gösterdiğini kaydeden Borrel, ABD Savunma Bakanı James Mattis’in istifasının da önemli bir boşluk yaratacağını vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.