Çavuşoğlu: ABD'nin çekilme kararından memnunuz

Çavuşoğlu: ABD'nin çekilme kararından memnunuz

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den asker çekeceklerini açıklamasına Türkiye'den ilk resmi tepki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu ABD askerlerinin çekilme açıklamasını 'kararı memnuniyetle karşılıyoruz' diyerek değerlendirdi.

Malta'da mevkidaşı Carmelo Abela ile gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'nin Suriye'den çekilme kararını memnuniyetle karşılıyoruz ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz." dedi.

ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile görüştüğünü dile getiren Çavuşoğlu, "Otorite boşluğu yaşanmaması için Türkiye ve ABD çekilmeyi koordine etmeli" şeklinde konuştu. Çavuşoğlu, "Suriye'de artık siyasi sürece odaklanılmalı" diye ekledi

Trump'tan 'Suriye'deki ABD askerlerini çekme' açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump Cuma günü Twitter sayfasından arka arkaya yaptığı açıklamalarla Suriye'den çekilme kararını savunmuştu.

Trump, "Suriye'den çıkış sürpriz değildi. Bunun için yıllardır uğraşıyorum ve 6 ay önce, bunu yapmak istediğimi açıkladığımda, biraz daha kalmayı kabul ettim. IŞİD, Rusya, İran, Suriye ve diğerlerinin yerel düşmanı. Biz orada bir şey başardık. Şimdi eve dönme ve yeniden inşa etme zamanı" demişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.