Macron'dan Trump'a Suriye tepkisi: Müttefikler güvenilir olmalı

Macron'dan Trump'a Suriye tepkisi: Müttefikler güvenilir olmalı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD'nin Suriye'den çekilme kararından derin üzüntü duyduklarını ve müttefiklerin her zaman için güvenilir olması gerektiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'den çekilme kararını derin üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

Çad ziyareti sırasında ABD Başkanı Donald Trump'ın kararını değerlendiren ve Washington'ın Suriye'deki ortaklarını yolda bıraktığını ima eden Macron, "Müttefikler omuz omuza savaşmalı. Bu devlet ve ordu liderleri için en önemli husustur. Müttefikler her zaman için güvenilir olmalıdır." ifadesini kullandı.

Macron'un sözleri, Fransa'dan gelen ilk tepki olmadı. Fransa Savunma Bakanı Florence Parly de Trump'ı eleştirmiş, "IŞİD'ın bölgesel halifeliğinin sona erdiği analizlerine katılmıyoruz." demişti. Suriye'den birlikleri çekme kararını 'çok ağır' bulduğunu ifade eden Parly, IŞİD hakkında "Bu işin bitirilmesi gerekiyor" şeklinde konuşmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.