Trump: IŞİD'le Türkiye ve diğer yerel ülkeler ilgilenmeli

Trump: IŞİD'le Türkiye ve diğer yerel ülkeler ilgilenmeli

ABD Başkanı Donald Trump 'IŞİD’in büyük oranda yenildiğini ve Türkiye dahil diğer bölgesel ülkelerin IŞİD’den kalanlarla ilgilenmesi gerektiğini' belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump tweet mesajında, kendisi Başkan olduğunda IŞİD’in vahşice olduğunu şimdi ise büyük oranda yenilgiye uğratıldığını kaydetti.

Trump, Türkiye’nin de dahil olduğu diğer bölgesel ülkelerin IŞİD’den kalanlarla kolayca ilgilenebilmesi gerektiğini kaydetti. Trump mesajının sonunda “eve geliyoruz” ifadesini kullandı.

Trump'ın Suriye'den çekilme kararı ülkede oldukça ses getirmiş durumda. Trump'ın kararı Amerikan televizyonlarında gündemin en üst sıralarında yer buluyor.

Bazı kanallar Trump'ın kararında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın etkisi olduğunu belirtiyor. Karardan Erdoğan'ın bile şaşırdığı medya haberlerinde yer alıyor.

Trump'ın çekilme kararına hem kendi partisi Cumhuriyetçilerden hem de Demokratlar'dan yoğun eleştiri gelmiş durumda. Genel eleştiriler, çekilmenin Rusya, İran ve Türkiye'ye yaradığı Kürtlerin yüzüstü bırakıldığı şeklinde.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.