Macron'un eski korumasına soruşturma

Macron'un eski korumasına soruşturma

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un 1 Mayıs'ta işçi dövdüğü gerekçesiyle görevinden alınan eski korumasının hala diplomatik pasaport kullandığı ortaya çıktı.

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un başı bir kez daha eski koruması Alexandre Benalla nedeniyle dertte. 1 Mayıs gösterilerinde bir protestocuyu döverken görüldüğü videonun yayınlanmasının ardından geçen Temmuz ayında görevden alınan Benalla'nın, işten çıkarıldıktan sonra diplomatik pasaport kullanmaya devam ettiği ortaya çıktı.

Savcılığın geçen Cumartesi günü hakkında "güven suistimali" şüphesiyle ön soruşturma başlattığı Benalla, Pazar günü Fransız medyasına verdiği röportajda, Elysee Sarayı'ndaki görevinden ayrıldıktan sonra da diplomatik pasaport kullanmayı sürdürdüğünü kabul etti. Benalla, son aylarda 10'a yakın ülkeye gittiğini ve bu ziyaretlerden her zaman Fransa Cumhurbaşkanı Macron ya da yardımcılarını haberdar ettiğini belirtti.

Kovulmasına rağmen Afrika ülkelerinde "danışmanlık işleri" de yapan ve başta Macron olmak üzere üst düzey Fransız yetkililerle Telegram uygulaması aracılığıyla sık sık mesajlaştığını söyleyen Benalla, Fransa Cumhurbaşkanı ile "Sarı Yelekliler" protestoları dâhil birçok konuda görüş alışverişinde bulunduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz haftalarda Çad Cumhurbaşkanı Idriss Deby ile görüşen Benalla, Le Monde gazetesine göre Kongo Cumhuriyeti lideri Denis Sassou-Nguesso ve Kamerun'daki üst düzey yetkililerle de bir araya gelmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.