Birleşmiş Milletler iklim zirvesi COP27 Mısır'da başladı

Birleşmiş Milletler iklim zirvesi COP27 Mısır'da başladı

Geçen yılki COP zirvesinde ülkeler katkı beyanlarının (NDC) güçlendirilmesi için fikir birliğine varmış olsa da geçen bir yılda sadece 24 ülke NDC'lerini güncelledi ve planlarını güçlendirme yoluna gitti.

İklim krizine karşı geliştirilen planların güçlendirilmesi ve bu planların somut adımlar atılarak hayata geçirilmesine ilişkin müzakerelerin yapılacağı Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27'nci Taraflar Konferansı (COP27) başladı.

Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinde başlayan ve iklim değişikliğiyle mücadele alanında dünyadaki en kapsamlı zirve olan COP27'ye yaklaşık 190 ülkeden 40 binin üzerinde katılımcı, 100'den fazla devlet lideri ve politika yapıcının katılması bekleniyor.

COP27'de 7-8 Kasım tarihlerindeki Liderler Zirvesi'nin ardından finans, bilim, gençlik ve gelecek nesiller, karbonsuzlaşma, adaptasyon ve tarım, cinsiyet, su, sivil toplum, enerji, biyoçeşitlilik ve çözümler başlıkları altında her gün tematik oturumlar düzenlenecek.

COP27 Başkanı Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, zirve öncesi delege ve katılımcılara gönderdiği mektupta, iklim krizini "varoluşsal bir kriz" olarak tanımlarken, COP27'nin planların uygulamaya geçilmesini mümkün kılan bir zirve olmasını hedeflediğini belirtti.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.