Birleşmiş Milletler'den Taliban'a ret: Afganistan koltuğu verilmeyecek

Birleşmiş Milletler'den Taliban'a ret: Afganistan koltuğu verilmeyecek

Birleşmiş Milletler bünyesindeki Afganistan koltuğunun ülkedeki yeni yönetime verilmesine yönelik talep reddedildi.

Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Afganistan koltuğunun ülkedeki yeni yönetime verilmesine yönelik talep reddedildi.

BM'nin ilgili komisyonu tarafından yapılan inceleme sonrasında, Taliban'ın BM'ye yaptığı talebin reddine karar verildi.

Komisyonun başkanı olan İsveçli diplomat Anna Karin Eneström tarafından yapılan açıklamada, söz konusu talebin reddedildiği belirtildi.

Böylece 2022 yılı da dahil olmak üzere yakın dönemde BM'deki Afganistan koltuğunun Taliban yönetimine devredilmeyeceği netleşmiş oldu.

Öte yandan, Taliban yetkilileri de BM'nin söz konusu kararını kınadı.

Afganistan İslam Emirliği'nin Kültür ve Enformasyon Bakanı Zebihullah Mücahid ve BM Daimi Temsilcisi Suheyl Şahin tarafından sosyal medya üzerinden açıklamalar yapıldı.

Açıklamalarda, BM'nin Afgan halkını meşru haklarından mahrum bıraktığı ve adil bir karar vermediği savunulurken, "Afgan halkının sorunlarını etkin bir şekilde çözebilmemiz ve dünya halklarıyla olumlu etkileşimler kurabilmemiz için, BM koltuğu Afganistan hükümeti temsilcisine devredilmelidir" ifadesine yer verildi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum