BM: Arakan'da sivillerin hedef alındığı saldırılardan endişeliyiz

BM: Arakan'da sivillerin hedef alındığı saldırılardan endişeliyiz

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Shamdasani, "Myanmar ordusu yine vatandaşlarına karşı saldırılar düzenliyor. Bu saldırılar savaş suçuna dönüşebilir” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi, Myanmar’ın Arakan eyaletindeki sivillerin yeni şiddet eylemlerine maruz kaldığını duyurdu. Açıklamada son günlerde binlerce Arakanlının bölgeden kaçmak zorunda kaldığını bildirdi.

Cenevre’deki BM ofisi, Myanmar ordusu ve radikal Budistlerin Arakan’daki evleri yıktığını, sivilleri hedef alarak öldürdüğünü ve bazılarını da kaçırdığını aktardı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani yaptığı açıklamada “Son dönemde Arakan’da çatışmaların artmasından rahatsızlık duyuyoruz. Myanmar ordusu yine vatandaşlarına karşı saldırılar düzenliyor. Bu saldırılar savaş suçuna dönüşebilir” dedi.

Shamdasani köylerdeki yaklaşık 4 bin Arakanlının mart ayının son haftasında ülkenin kuzeyindeki Sittwe’ye kaçtığını söyledi.

Shamdasani açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Myanmar ordusu çarşamba günü tarlada çalışan Arakanlı Müslümanlara helikopterlerle saldırdı. Saldırıda 7 kişi öldü, 18 kişi de yaralandı. Arakanlılar ve diğer etnik gruplar son şiddet eylemlerinden etkilendi.”

BM  İnsan Hakları Ofisi, Myanmar ordusu ve Arakanlı silahlı gruba saldırıları durdurması ve insani yardımın erişimine izin vermesi çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.