BM Güvenlik Konseyi Libya için toplanacak

BM Güvenlik Konseyi Libya için toplanacak

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Halife Hafter'in başkent Trablus'a harekete geçme emrinin ardından toplanma kararı aldı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Libya Ulusal Kurtuluş Ordusu (LNA) Komutanı Halife Hafter'in, başkent Trablus emri sonrası toplanma kararı aldı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Libya'daki askeri hareket ve çatışma riski sebebiyle derin kaygı taşıyorum. Askeri bir çözüm olamaz. Sadece Libyalıların problemleri sadece Libyalılar arasında yapılacak diyalogla çözülür. Libyalı liderler görüşmeye hazırlanıyor ve onları sükunete davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Guterres ayrıca Hafter ile görüşmek üzere Libya’nın doğusuna doğru yöneldi.

New York'taki diplomatların bildirdiğine göre, İngiltere, BMGK’yı toplanmaya çağırarak, Libya'daki son gelişmeleri görüşmeyi talep etti.

İngiltere’nin bu talebinin ardından BMGK'nın Türkiye saati ile saat 21.00'da toplanacağı açıklandı.

Konuya ilişkin yorumda bulunan Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, "Libya'daki durumu yakından takip ediyoruz" diyerek, en önemli şeyin operasyonlarda kan dökülmemesi olduğunu ve durumun barış içinde çözülmesi gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.