BM: İdlib'de 'sivil katliamı' olmaması için Türkiye kapılarını açsın

BM: İdlib'de 'sivil katliamı' olmaması için Türkiye kapılarını açsın

Birleşmiş Milletler Suriye Temsilcisi Jan Egeland, Suriye'nin kuzeybatısında yapılması muhtemel askeri operasyonda 4 milyonu aşkın sivilin 'kaçabilmesi' için Türkiye'ye sınır kapılarını açma çağrısı yapacağını belirtti.

Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'deki insani durumdan sorumlu temsilcisi Jan Egeland, ülkedeki insani durum hakkında bugün yapılan toplantıda Rusya, Türkiye ve İran'ın İdlib'de askeri operasyondan kaçınmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiklerini söyledi.

Suriye'nin kuzeybatısındaki askeri operasyon düzenlenebilecek coğrafyada 4 milyon ya da daha fazla sayıda insan olduğunu tahmin eden Egeland, diplomatlar ve askeri temsilcilerin "katliamdan" kaçınmak için bir anlaşmaya varabileceklerini umut ettiğini belirtti.

Türkiye'ye çağrıda bulunulabilir

Egeland ayrıca BM'nin askeri bir operasyon yapılması ihtimaline hazırlık yaptığını ve operasyonun gerçekleşmesi halinde sınırlarını kaçan sivillere açık tutması için Türkiye'ye çağrı yapacağını ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.