BM: İnsan kaçakçılığı korkunç boyutlarda

BM: İnsan kaçakçılığı korkunç boyutlarda

Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan raporda, insan kaçakçılığının korkunç boyutlarda büyüyerek arttığı, insan kaçakçılığı mağdurlarının üçte birini çocukların oluşturduğu kaydedildi.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayınlanan son raporda, mağdurların çoğunun cinsel sömürüyle karşı karşıya kaldığı, çocukların kaçakçılığın yüzde 30'unu oluşturduğu açıklandı. Kaçakçılık mağduru çocukların çoğunluğunu kız çocukların oluşturduğu belirtildi.

BM Uyuşturucu ve Suç Dairesi (UNODC) tarafından hazırlanan rapor, 142 ülkeden alınan verilerle hazırlandı.

“Kadın ve çocukları cinsel köle olarak kullanıyorlar”

BM Uyuşturucu ve Suç Dairesi Direktörü Yury Fedotov, insan kaçakçılığının çoğunun silahlı çeteler ve terörist gruplar tarafından yapıldığını kaydederek, “Kaçakçılık artık çok korkunç boyutlara ulaştı” dedi. Kaçakçıların korku yayarak çocukları kaçırdığını kaydeden Fedotov, “Çocuk mağdurları silahlandırıyorlar. Zorla çalıştırıyorlar. Kaçırdıkları kadın ve çocukları cinsel köle olarak kullanıyorlar” dedi.

BM Uyuşturucu ve Suç Dairesi, 2010 yılından itibaren insan kaçakçılığının her yıl giderek arttığını kaydetti. İnsan kaçakçılığında en fazla artışın, Asya ve ABD kıtalarında olduğu belirtildi.

İnsan kaçakçılığının en yoğun olarak Doğu Asya ve Afrika’dan yapıldığını kaydeden raporda, özellikle bu bölgelerde işlenen suça verilen ceza ve mahkumiyetin az olması ve bu ülkelerde hukukun yetersiz kalmasının mağdur sayısının artmasına neden olduğu ifade edildi.

''Kadın ve kızların yüzde 35’i cinsel ticaret amacıyla pazarlanıyor''

Dünyanın çeşitli bölgelerinde insan kaçakçılığının kurbanı olan kadın ve kızların yüzde 35’inin cinsel ticaret amacıyla kaçırılarak bazı refah düzeyi yüksek ülkelerde de pazarlandığı kaydedildi.

Raporda, Ortadoğu'daki mülteci kamplarındaki kız ve genç kadınların kendi rızası olmadan evlendirildikleri, bunların birçoğunun da komşu ülkelere kaçırılarak cinsel sömürüye maruz kaldıkları belirtildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.