BM poşetleri Doğu Gutalı çocukların kefeni oldu

BM poşetleri Doğu Gutalı çocukların kefeni oldu

Doğu Guta Rusya ve rejim tarafından yoğun bombardıman altında. Bölgedeki durumun ''kelimelerle ifade edilemeyecek kadar kötü'' olduğu aktarılıyor.

Şam’ın Doğu Guta bölgesi sakinleri, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) aldığı karara tepki olarak, Esed rejimine bağlı güçlerin bombardımanında şehit olan iki çocuğu üzerinde BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) logosu bulunan kumaşlarla kefenledi.

BMGK, geçtiğimiz Şubat ayında, Suriye’de 30 günlük insani ateşkes ve kuşatma bölgelerine insani yardım ulaştırılmasını ön gören 2401 sayılı uluslararası karar tasarısını onaylamıştı.

BM tarafından, Doğu Guta’ya dair yapılan açıklamada, bölgedeki durumun kelimelerle ifade edilemeyecek kadar kötü olduğunu belirtilmişti. Açıklamada, Doğu Guta’da “İnsanlığın alnına kara leke sürecek katliamlar yaşandığı” ifade edilerek, uluslararası topluma Esed rejimi ve Rusya tarafından işlenen katliamları durdurmak için harekete geçme çağrısı yapılmıştı. Ancak BMGK kararları uygulanmadığı gibi, kararın kendisi de oldukça yetersiz bulundu.

SNHR: Doğu Guta’da 6 bin 19 sivilin öldürülmesinden Rusya sorumlu

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) bugün yayınladığı raporda, Doğu Guta’da öldürülen bin 708’i çocuk, 6 bin 19 sivilin ölümünden Rusya’nın sorumlu olduğunu bildirmişti.

SNHR, “Katliam ve istikbar stratejisi” başlığıyla yayınladığı raporda, Rusya’nın Suriye’de binlerce savaş suçu işlediğini ve BMGK’da kullandığı veto hakkıyla savaş suçlusu Esed rejiminin hesap vermekten kaçmasına yardım ettiğini vurgulamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.